Lenny Kuhr

Lenny Kuhr wint in 1969 het Eurovisie Songfestival in Madrid met het lied ‘De Troubadour’.

Ze is echter niet de enige winnaar. Ook Spanje, Frankrijk en Engeland behalen de eerste plaats. De melodie van ‘De Troubadour’, gebruikt ze vijf jaar later voor het nummer ‘De generaal’, een ode aan Rinus Michels. Hierna heeft Kuhr veel succes in Frankrijk en 1972 heeft ze een grote nummer 1-hit met Jesus Christo. 
Lenny Kuhr is geboren in Eindhoven op 22 februari 1950. Haar talent wordt ontdekt bij het Eindhovense Cabaret der Onbekenden, waar ook Anneke Grönloh en Armand zijn ontdekt. Later maakt ze haat debuut in het VARA-programma ‘Nieuwe Liedjes’. 
In 1980 scoort ze in Nederland weer een grote hit met het nummer ‘Visite’. Hierop zingen Les Poppys mee, die bekend zijn van hun hit ‘Non, non rien n’a changé’. In de jaren tachtig verschijnen een aantal albums en singles die het succes van visite niet kunnen evenaren en na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres. 
In 1990 slaat ze een nieuwe weg in en neemt samen met haar partner, auteur Herman Pieter de Boer, een nieuw album op met luisterliedjes.

Vanaf deze tijd begint ze op te treden in het theatercircuit en heeft hiermee veel succes. Haar eerste huwelijk is in 1974 met Gideon Bialijstock. Zij kreeg twee dochters: Sharon en Daphna. Ze is van 1981 tot 1993 partner van de tekstschrijver Herman Pieter de Boer. En sinds 2003 is ze getrouwd met Rob Frank. Ze heeft inmiddels twee kleinkinderen: Ozz (2004)

 

 

 

 

 

 

Onderstaande mail hebben we mogen ontvangen van Rob Frank.
Een mail van een fan van mijn echtgenote (Lenny Kuhr) waarin ze liet weten veel troost en kracht uit haar liedjes te putten bij de verwerking van haar recent opengebarsten incestverleden, bracht me op jullie site. Goed, belangrijk en noodzakelijk was mijn eerste indruk.
Mijn persoonlijke incestervaring (door pleegvader) heb ik verwerkt in bijgaand lied waarvan ik de tekst schreef en dat staat op het album ‘Op de grens van jou en mij’ (2004). De muziek is van Lenny Kuhr.
Met vriendelijke groet,
Rob Frank

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube