Verhaal van Alana

Mijn naam is Alana; ik ben 34 jaar, ik heb een kind en ik ben al enige jaren gescheiden.

Ik ben van mijn 6e tot mijn 14e seksueel misbruikt door mijn vader. Zo heb ik herinneringen aan hem als hij bovenop mij ligt (dat vind ik de meest heftige, want als ik die doorleef en dat gebeurt nogal eens, dan voel ik zijn gewicht op me en kan ik geen adem meer halen) en herinneringen aan seksuele handelingen met hem.

Helaas heeft niemand er ooit iets van gemerkt, terwijl ik toch (vind ik zelf) genoeg signalen heb afgegeven. Maar helaas was het enige jaren geleden nog allemaal anders, maar zelfs nu nog zijn er mensen die wel signalen zien, maar er niet altijd iets mee willen doen, want dat is eng. Dat is niet verwijtend bedoeld, want tot op zekere hoogte kan ik dat begrijpen, maar voor de slachtoffers is het vreselijk! (Gelukkig zijn er ook mensen die er wel wat mee doen!)

Ik heb in de afgelopen 10 jaren enkele therapieën gehad van langere tijd en gelukkig heb ik daar veel aan gehad, maar wat ik nu merk is dat ik erg veel behoefte heb aan lotgenotencontact.

Ik heb het gevoel dat ik het al jarenlang allemaal alleen moet opknappen, heb ik me zo vaak afgezonderd om het ook alleen op te knappen, maar kan er nu niet meer tegen om het alleen op te knappen, die geheimhouding al die jaren was nog het ergste.. Het in een hoek gedrukt worden (letterlijk en figuurlijk) en geen vrienden en vriendinnen kunnen maken, terwijl je daar wel altijd naar verlangt en altijd die dreiging boven je hoofd (ook al is mijn vader jaren geleden al overleden) dat hij je nog iets aandoet als je iets vertelt…. Maar ook het gevoel dat ik hem als mijn grote liefde heb gezien en dat toen hij overleed, ik verscheurd werd van verdriet en ik heel lang heb gedacht en gewild dat NOOIT iemand zijn plaats zou in kunnen nemen.

Pas vele jaren later kon ik pas zien dat dit geen liefde was en dat het een web was wat hij om me heen gesponnen had. Gelukkig weten nu een heleboel mensen het en dat voelt al goed, maar ik heb erg veel behoefte aan contact met vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt.

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube