Verhaal van Angelina

Mei 2004

Ik ben Angelina.

Hoi allemaal,

Ik wil even mijn verhaal verder vertellen……
Amai, al mag ik het zelf zeggen…Ik heb serieuze stappen ondernomen de afgelopen twee weken!
Ik heb eerst en vooral mijn moeder geconfronteerd met mijn verleden. Ik heb haar laten weten dat “pa” mij misbruikt heeft al die jaren.

Natuurlijk was het voor haar een klap…..Een klap die ze niet verwacht had, maar ergens diep van binnen wel wist, maar niet onder ogen wou zien…Maar natuurlijk, Angelina zou Angelina niet zijn als ze niet alles wou weten! Ik ben nu éénmaal een vrouw die niet bang is van de dieptes en de waarheid!

Zo had ik al een anderhalf jaar een vermoeden dat mijn “vader” ook niet mijn biologisch vader was. Nu heb ik vorige week dinsdag de vraag gesteld aan mijn moeder.

En wat blijkt nu…..inderdaad “pa” is mijn echt vader niet geweest al die lange jaren! Hmmm, daar zit je dan in zak en as… De grond die onder je voeten weggeveegd wordt!

Weer opnieuw een zoektocht naar Angelina toe….. Fundamentele zaken worden ineens geen realiteit meer, maar een illusie zijn ze geweest al die jaren!! Maar goed, zondag zijn er dan serieuze zware en harde woorden gevallen tussen mama en mij, maar ze moesten eruit!!! Al die opgekropte woede, pijn, verdriet, onmacht, frustraties mochten even naar buitenkomen nu…Aan wederzijdse kanten…

Het was afschuwelijk wat er gebeurde tussen ons op dat ogenblik, maar het is eruit!!!! En ik heb anderhalve dag in een serieus donker en diep gat gezeten, maar dankzij mijn overlevingskracht en mijn therapeute zie ik het licht weer!!! Ik wil hiermee maar aantonen dat als je echt wilt, je alles aankunt en er niemand of niets jou mag tegenhouden om de dingen te doen die jij echt wilt in je leven!

Laat jullie nooit meer doen, maar vecht voor je recht op een rechtvaardigt en gelukkig bestaan!!! Vecht tegen het onrecht dat je aangedaan is !!!!!! Er zal een dag aankomen dat ik in al mijn glorie en daadkracht er zal staan voor jullie, voor al diegene die mijn hulp en begrip nodig hebben! Ik ben nu bij Carine Hutsebaut (schrijfster van het boek: kinderen houden niet van krokodillen) les aan het volgen over kindermisbruik en kindermishandeling. En ik kan jullie verzekeren dat ik dan mijn strijdlust, mijn vechtlust voel vloeien door mijn aderen!!!

In de eerste plaats voor mezelf en op de tweede plaats voor hen die in de kou staan!!! En er zal een dag aankomen dat die, die nu op de tweede plaats staan, op de eerste plaats zullen komen!!!! Ik zal me inzetten en blijven vechten voor al de slachtoffers die in de kou staan! En niet enkel de slachtoffers, maar op een dag zal ik ook aan de slag gaan met de daders!!!! Op een dag zal ik ook hen confronteren met de dingen die zij deden en waar ze doorheen zullen moeten gaan, met alle gevolgen van dien!!

Het wordt hoogtijd dat mensen wakker geschud gaan worden wat er met kinderen gebeurd!!! Als iedereen maar in zijn eigen wereldje blijft zitten en zitten klagen, zal er nooit iets gebeuren!!! Daarvoor heb ik al die dingen niet meegemaakt en ga ik niets voor niets door de hel nu soms nog!!!!!!

Mijn levensverhaal is rond nu….. Mijn puzzel is af, de stukken passen in elkaar nu!!! Ik hoop dat ik iets heb mogen meegeven aan jullie nu……………….

Veel liefs, sterkte en licht,
Angelina.

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube