Verhaal van Jet

November 2005

Ik ben Jet.

Ik ben een vrouw van rond de 25 jaar.

En ben toen ik een klein meisje was seksueel misbruikt door mijn vader.

Jarenlang heb ik dit weten te verbergen en heb ik het weggestopt. Dit deed ik door middel mezelf druk gedragen en eten. Ik heb daardoor een flink overgewicht. Elke keer als ik in de spiegel kijk word ik met het verleden geconfronteerd.

Ik heb er inmiddels hulp voor. Want zit niet lekker in mijn vel en begon met lijnen. Toen heeft iemand mij er op gewezen dat er volgens haar veel meer aan de hand was en dat ik dat eerst moest oplossen voordat ik met kon gaan lijnen. En dat heeft mij de eerst stap doen zetten om hulp te gaan zoeken.

Ik heb nu psychotherapie en zit er midden in. Ik ben veel aan het lezen en er komen steeds meer herinneringen boven. Het verwerken begint nu eigenlijk pas.

Het is moeilijk maar ben gelukkig heel sterk. Alleen weet mijn moeder het niet. En dat is soms heel moeilijk als je bijvoorbeeld op visite gaat. Ook vind ik het op sommige momenten moeilijk om hem (mijn vader) onder ogen te zien.

Maar ga er toch heen omdat ik een hele goede band heb. En mijn moeder wil ik het niet vertellen omdat ik bang ben voor de consequenties. En ik weet dat mijn moeder dit niet aankan met alles wat zij heeft mee gemaakt.

Ook zit ik met een dubbel gevoel. Ik hou aan de ene kant van mijn vader (want het blijft toch je vader) maar aan de andere kant haat ik hem!

Hij heeft er voor gezorgd dat ik een trauma meedraag.
Nou was ik benieuwd of er mensen waren die dit zelfde ook hebben met hun vader, dat dubbele gevoel of iets wat daar op lijkt.

Liefs Jet

Terug naar Index Verhalen

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube