Verhaal van Jolanda

Juli 2004

Ik ben Jolanda,

Ik ben vanaf mijn 10e jaar misbruikt door mijn vader. Het is begonnen met knuffelen enz. Mijn vader was altijd heel gek van ons en zat ons altijd te pesten en te knuffelen. Vaak gingen wij zondags ‘s ochtends naar mijn ouders bed (met mijn broertje en mijn zus). Nooit was er iets gebeurd maar op die ochtend kon hij niet van me af blijven.

Ik wist niet wat ik meemaakte dacht dat het er bij hoorde en was er verder niet op in gegaan.
‘s middags kwam hij mijn kamer in en zei hij dat het hem speet wat hij gedaan had, hij zou het nooit meer doen!!!!!

Een week daarna kwam hij weer mijn kamer in en toen is het echt begonnen, elk weekend was ik de pineut en was ik bang in mijn eigen bed. Ik lag te wachten onder de dekens want ik hoorde weer voetstappen op de trap en de ring die altijd tegen de leuning van de trap stootte.

Ik kwam niet meer bij hem in de buurt, maar toch merkte hij niets en ging gewoon verder, elke keer was het weer een gevecht, want ik wilde niet maar elke keer verzon mijn vader weer een spelletje zodat er toch weer iets gebeurde. Het ging niet goed met mij lag overdag altijd op bed, was moe had veel hoofdpijn en depressief, wilde niets meer doen. Veel naar de dokter geweest maar ze wisten niet wat er was, probeerde zo weinig mogelijk thuis te zijn, maar vaak mocht dat niet van mijn vader, ik moest thuis slapen zodat hij weer…………..

Na een tijdje ging het erg slecht aan toe, mijn vader kon het niet meer aanzien en heeft alles aan mijn moeder verteld toen ik 15 jaar was, toen is alles gaan rollen, ik wilde niet meer thuis wonen en heb een tijdje bij mijn tante gewoond. Toch kon mijn moeder dat niet aanzien en is mijn vader het huis uit gegaan.
Hij is in een caravan gaan wonen en heb hem zeker een jaar niet gezien. Mijn moeder en mijn broertje wel, ze konden niet zonder hem. Ik kwam bij het Jeugdzorg terecht, eerst gewone gesprekken daarna met een groep meiden die allemaal zoiets hadden meegemaakt. Erg indruk wekkend hoe dat allemaal gaat en hoe je een band krijgt met de meiden. Daarna ben ik weer verder gegaan met mijn leven, tenminste heb het geprobeerd. Hard voor jezelf zijn en doorgaan, zo is dat toch!!!!!

Toen ging ik ergens werken waar ze toch iets hadden van, met haar is er meer gebeurd, heb alles verteld en hun zijn met mij verder gegaan het ging niet meer, was moe op en wilde niet meer leven. Ondertussen kwam mijn vader weer thuis en had ik geen eigen plekje meer…… Ze hebben mij in huis genomen en hebben alles eruit getrokken en ben naar een psycholoog geweest. Ondertussen zat (zit) ik aan de pillen voor depressies, het ging niet goed, had mezelf niet meer in de hand.

Nu woon ik lekker op mezelf met een vriendin en gaat het veel beter. Zie mijn vader nog wel eens, maar schenk er geen aandacht aan, hij zoekt het maar uit, als hij maar van me afblijft. Mijn moeder heeft me heel veel pijn gedaan door mij te laten schieten, ze heeft voor mijn vader gekozen terwijl ik er altijd voor me was, maar daar moet je je eigen over heen zetten en weer verder gaan.

Heb nu hele lieve vrienden om me heen, die altijd voor me klaar staan (weet ik zeker). Is ook zeker heel belangrijk voor me, kan niet alleen zijn. Toch zit ik op dit moment nog aan de pillen, vind het verschrikkelijk, maar durf niet zonder ze te leven. Ben zo bang dat het weer verkeerd gaat.

Toch ben ik nog steeds niet hard genoeg door te zeggen dat ik het niet wil, veel jongens maken misbruik van me, gaan echt te ver. Ik zou zo graag van me af willen bijten maar dat kan ik niet, klap gelijk dicht. Heb veel aandacht nodig omdat ik bang ben dat ik niet goed genoeg ben of lelijk ben. Ben ook altijd met mezelf bezig, ben lelijk, ik ben dik, altijd opletten wat ik eet, nee je probeert het allemaal te verbergen.

Nee hij heeft me leven verknald, door zoiets te doen, maar toch denkt hij nog altijd zielig te zijn.
Ik probeer nu weer verder te gaan zonder al die problemen, gaat zeker lukken alleen kost het allemaal zoveel tijd.

Jolanda

Terug naar Index Verhalen

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube