Verhaal van Marjolein

November 2003

Ik ben Marjolein,

Een lang verhaal zal dit niet worden, omdat ik het goed heb weggestopt. Mijn geheugen althans.

Op mijn 8ste bleven mijn jongere broer en ik vaak op de kamer bij mijn oudere broer slapen. Ik weet niet precies wanneer het is begonnen maar enige tijd later vroeg hij mijn jongste broer op zijn kamer te gaan slapen. Ik voelde me misschien wel vereerd dat ik niet weg mocht. En wat hij me vroeg, dat deed ik.

Wellicht besefte ik dat het niet oké was, anders had ik misschien eerder wat laten vallen of mij vragen gesteld. Ik moet wel geweten hebben dat het niet normaal was, want er heeft nooit iemand wat gemerkt aan mij. Het uiteindelijk vertellen was 1 van de moIk herinner me er nog bitter weinig van, gelukkig. Helaas krijg ik vaak nog die beelden voor me. Helaas krijg ik stress, uitslag en begin ik te beven als ik denk aan wat hij me aangedaan heeft. Ik heb nooit een normaal seksleven gehad.

Dacht dat je daarmee mensen van je kan laten houden. Ik hechte er ook niet zoveel waarde aan. Zolang ik de ander er maar mee plezierde. Ik kan mijn lichaam goed loskoppelen van mijn “ik”.

Ik weet ook dat mensen die dit doen ziek zijn en niet kunnen genezen. Net zoals een homo niet hetero kan worden opeens.

Toen mijn moeder hem confronteerde hiermee was zijn enige reactie: “en nu hangt ze de zielige uit zeker”. Tja, dat zegt meer over hem dan over mij. Ik hang niet de zielige uit en probeer ermee te leven, net zoals iedereen met eender welk probleem probeert te leven. Het zal iets zijn dat ik altijd zal meedragen.

Het heeft mijn karakter al gevormd.
Ik probeer het positieve erin te zien. Het heeft mij geleerd mensen te vergeven. Ik ben niet haatdragend tegenover hem. Ik vind het alleen spijtig dat hij zo weinig meeleeft met de mensen wiens leven hij voor een deel verwoest heeft. Maar het is altijd een egoïst geweest.

Er zijn zoveel manieren om dit probleem hoofd te bieden. Meestal door een ander probleem te creëren waarop je je kan focussen, zoals overdreven veel seks met om het even wie, drugs- en drankmisbruik, eetstoornissen.. Je kan dit een tijdje aan maar je verergert je probleem hierdoor nog meer en je moet het ooit toch aanpakken.

Terug naar Index Verhalen

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube