Verhaal van Aretamya

Oktober 2007

Ik ben Aretamya

Mijn verhaal zoals ik hem al wel aan anderen heb durven zeggen, al was het maar weinig en eerder in stukjes als het hele verhaal ineens.

Ik zal mijn best doen niet te veel in te gaan op mijn gezinssituatie, die licht nogal lastig namelijk, maar het beestje moet een naampje hebben.

…… okey ff een begin vinden…… die weet ik wel, maar om daar nu zo ineens mee te beginnen, vind ik toch ook weer lastig…. toch maar eerst een gezinssituatie.

Mijn moeder is van oorsprong niet Nederlandse, ik ben er later achter gekomen, dat ze zwanger was van mij toen ze naar Nederland kwam, waarschijnlijk ben ik dus een ongelukje geweest, want mijn biologische vader was dus Nederlander en verder kon ze niemand hier.

Toen mijn moeder mijn vader ontmoette was mijn broer 4-5 jaar oud, iig 5 toen ze zwanger was van mij en 6 toen ik geboren werd. Hij is dus 6 jaar ouder dan mij.
Toen het gebeurde was voordat ik verhuisde naar de andere kant van de stad, toen was ik 8, het moet dus voor die tijd gebeurd zijn. Hij was dus nog geen 14.
Ik kan me eigenlijk nog maar 3 dingen ervan herinneren, het meest onschuldige denk ik dan nog was dat ik en mijn broertje soms naakt om hem heen moesten lopen op bed terwijl hij op bed lag. Dat was er later bijgekomen, daarvoor moest ik wel eens dingen bij hem doen, daar kan ik me nog 1 beeld van herinneren, ik dat het meer was dan 1 x, maar niet hoe vaak en ik weet als laatste dat hij probeerde verder te gaan, en dat deed pijn en toen hij keek bloedde het. Daar is hij zo van geschrokken, mijn onderbroek die hebben we verstopt achter mijn kleding kast in mijn kamertje. Hij schrok echt, ik dacht niet dat hij dat ooit had verwacht, er is daarna ook nooit meer iets gebeurd. Het hele gebeuren had voor mij een heel duidelijk einde met een reden en he hij is mijn broer, mijn alles, de persoon tegen wie ik op kijk, mijn biologische vader was er op die leeftijd niet meer, en als ik denk, ik was 6 toen hij wegging, ik weet niet of dit hele gebeuren pas daarna heeft afgespeeld of toen mijn biologische vader er nog was al. Voor mijn broer was dat wel de 2e vader die weg was gegaan, gewoon weg, hij had een nieuwe vriendin gevonden en die kon geen kinderen krijgen (later heeft ze er 4 gehad) en wou dus geen contact meer met ons, mijn broer is mijn vaders naam gaan dragen. Mijn moeder kreeg kort daarna een nieuwe vriend, toen ik 7 was ongeveer gingen we 2 verdiepingen hoger wonen in de flat bij hem, we kregen er toen een broertje bij (een vriendje die ik al kon van de flat en van school) die 1 jaar jonger was en een zus, die 5 jaar ouder was.

Mijn broer was 9 toen hij voor het eerst een internaat inging, onhandelbaar/ onopvoedbaar het fijne weet ik er niet van, al heb ik wel geruchten gehoord. Hij was 11-12 toen hij daar weer uit kwam, dat is dus de leeftijd geweest waarop mijn biologische vader bij ons wegging. Hoe ik er toen mee omging weet ik niet eens meer echt eigenlijk, ik stond er eigenlijk gewoon niet zo vaak bij stil en mijn broer ging weer het internaat in toen hij 14 was. Dus ik had ook niet zoveel met hem te maken en was ook altijd blij als mijn grote broer weer een weekendje thuis was. Al was het niet altijd leuk, want hij heeft wel meer dingen gedaan, als hij er was, kreeg ik wel aandacht, ik was wel zijn zusje en hij kwam altijd voor mij op ook tegenover mijn broertje en vooral t.o.v. mijn zus. Als hij vals speelde (beter gezegd hij speelde altijd vals) met spelletjes, dan zorgde hij er wel voor dat hij won, maar ik werd altijd tweede. Hij deed ook veel dingen met mijn broertje ook slechte dingen, zoals alcohol drinken en blowen toen hij nog maar 7 jaar oud was. Maar als het erop aan kwam toen destijds, dan won ik. In een gezin waar bijna altijd wel iets van ruzie was, en ik het braafste kind was, kreeg ik geen aandacht, veel te weinig in ieder geval en mijn broer gaf mij aandacht, bijzondere aandacht voor mij, want van mijn broertje kreeg ik ook wel aandacht we trokken heel vaak met elkaar op, haat liefde verhouding zoals normaal is in een broer/zus relatie zo’n band hadden we wel, maar mijn grote broer, die had ook bijzonder aandacht voor mij, net als mijn opa van mijn biologische vaders kant, maar daar mocht ik geen contact mee van mijn ouders te lang verhaal voor tussendoor. Aandacht daar ging het om, mijn biologische vader weg, een zus waar ik geen band mee had, een broer die in het internaat zat, mijn moeder en mijn broertje die ik toen al kon en gewoon eerst een vriendje was. Maar die 2 lagen continue met elkaar in de clinche, ik raakte een beetje in het vergeet hoekje, en daar zat ik eigenlijk alleen niet in t.o.v. mijn broertje EN mijn broer als hij er dan eens een keertje was. Met mijn broer had ik toen eigenlijk nooit echt ruzie al deed hij dingen ik ik niet wou ik klaagde er wel over, maar ruzie was het niet, niet zoals met mijn broertje.
Mijn broer heeft mijn broertje aan het blowen geholpen en hem laten zuipen toen hij 7 was. Mij heeft hij seksueel misbruikt in wat voor vorm dan ook, mijn zakgeld afhandig gemaakt met een mes op mijn keel, we gingen met hem met een luchtbucks schieten. Door hem ben ik later eigenlijk ook gaan blowen, toen ik erachter kwam dat dat die geur op zijn kamer was, wou ik dat ook wel eens proberen, toen was ik 15. Maar dat is dan indirect, hij vond het wel wat stoer dat ik het ook wou, ik, zijn brave zussie.
Jaren heb ik er nooit echt bij stilgestaan wat er vroeger gebeurd was, ik weet nog wel een keer op vakantie, begon mijn broertje erover, toen heb ik hem gelijk de mond gesnoerd en gezegd dat hij er nooit meer over moest praten, waarom ik dat zei weet ik eigenlijk niet, maar ik had zo’n er mag niet over gepraat worden gevoel. Ik was toen 10 jaar denk ik ongeveer.

Toen ik begon te puberen begon ik me wel af te vragen of ik er later geen problemen mee zou hebben, ik wou het wel, maar vond het eng en die paar beelden gingen niet uit mijn hoofd. Ik vroeg het me af of ik het wel zou kunnen, toen ik 16 was besloot ik dat het wel eens tijd werd om dat dan maar eens uit te proberen dus dat heb ik gedaan. Gewoon een jongen uitgekozen, jij ben wel leuk, jij woont ver weg (klasgenootje van mijn broertjes school schippersinternaat) ik kom een weekendje bij je logeren, geen jongen op die leeftijd die nee zegt, dus ik ben daar heen gegaan, ben het hele weekend stoned geweest en heb het gedaan, ik was ook nog eens lichtelijk ongesteld, dat durfde ik niet te zeggen want het moest wel doorgaan, een heel gedoe, er was niks aan, maar ik had het gedaan, het stelden iks voor, dus ik kon het wel, ik durfde het wel. Zo dat had ik ff voor mezelf bewezen… achteraf zie ik wel in dat dat helemaal niet goed was, maar ja wat wist ik toen? Toen kwam in een wereld terecht van aandacht willen, een jongen willen, ook eens een vriendje willen, ben altijd gepest op school en mannelijk aandacht was dus niet aanwezig. Ik kreeg “vrienden” buiten school om en ik dacht dat de enige manier om ze bij me te houden was om met ze naar bed te gaan. Zo simpel en ik kon dat, dat had ik immers al eens eerder gedaan… meerdere vriendjes later, ben ik 2 x aangerand. 1 x had iemand me bij iemand in huis opgesloten (deur van buiten op slot gedaan) daar kreeg ik ene piemel van in mijn gezicht, hij was Surinaams, ik wou niet, heb ik gezegd meerdere malen, wou eruit, deur zat op slot, toen kwam die andere terug, ben boos op hem geworden, bijna de trap afgeduwd, hij geloofde me niet zo geloof ik. En later een keer op een feestje in een schuurtje met 4 jongens erbij, ik heb de hele buurt bij elkaar geschreeuwd gelukkig hebben ze het niet doorgezet en is er uiteindelijk niks gebeurd. En ik ging vrolijk, nou dat niet echt, maar toch door met mijn tactiek, geen seks dan raak je ze kwijt dat was het standpunt en daar ging ik dus voor.

Inmiddels vele slechte ervaringen op seksueel vlak verder en lang niet elke jongen heeft daar schuld aan dus, zit ik met de gebakken peren, op het moment dat een relatie serieus is, hoeft het voor mij dus niet meer zo, ik wil wel, in mijn hoofd wil ik wel ik verlang er ook wel naar om leuk seks te kunnen hebben en te genieten enzo, maar als ik er bij stil sta dan wil ik niet, ik doe van alles om het zo lang mogelijk uit te stellen, maar vind hij ook wel recht heeft op iets in die trant. Maar ik klap dicht, ik wil het wel, maar ik wil het niet, zodra het te dichtbij komt dan klap ik dicht en verstijf ik. En dat is wel een probleem wat ik wil oplossen. Soms vraag ik me af is dat wel op te lossen? Of is dit as good as it gets?

Mijn broer he had ik allang vergeven, tigduizend omstandigheden waardoor hij hiertoe in staat was, hij heeft jankend naast me gezeten hoe ik hem dat ooit kon vergeven nadat ik hem ermee geconfronteerd had, hij zei dat hij het niet wist, maar ik was zij zusje ik zou dat niet zomaar tegen hem zeggen, een paar dagen later zei hij, je hebt gelijk, ik herinner het me ook,  een paar weken later kwam de jankbui van hier tot Tokio, dat was wel onder drugs, maar toch, daar was zijn toen niet, maar nu wel vriendin bij en haar toen nog vriend. Later heb ik dit verhaal verkort geschreven op een besloten forum waar zij ook op zat. Zij heeft dat aan mijn broer laten lezen, en toen kreeg ik een telefoontje dat ik al die leugens van het internet moest halen, dat kon ik niet, was geen edit functie, maar het waren ook geen leugens, nu ontkent hij het. In die periode is mijn moeder ook erachter gekomen wat er vroeger is gebeurd, al dacht ik dat zij het al wist vanaf mijn 12e vanwege een “we beginnen opnieuw” gesprek na een verhuizing en mijn broer definitief het huis uit was, ik denk dat ze dat verdrongen heeft, ik dacht iig dat ze het wist, dat bleek ineens niet zo te zijn, hele toestand natuurlijk. Nu wil mijn broer me niet meer zien, daar kan ik niet op rouwen meer, dat heb ik achter me gelaten, maar nog steeds moet ik bijna elke keer janken na de seks omdat ik er gewoon niet van kan genieten en mijn vriend niet kan geven wat hij verdiend. En hij doet echt niet moeilijk erover in tegenstelling tot mijn ex die dat wel deed.

Ik laat het hierbij.

Terug index verhalen

COPYRIGHT © 2000 – 2016 Alle rechten voorbehouden
Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube